W Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 zdobędziesz wszechstronną wiedzę i umiejętności konieczne do pracy w gastronomii.
Zdobądź wszechstronną wiedzę i umiejętności niezbędne do pracy w dynamicznym środowisku gastronomicznym. Program kształcenia w zakresie technika usług kelnerskich obejmuje nie tylko obsługę gości, ale także szeroki zakres kompetencji związanych z planowaniem, organizacją i realizacją usług gastronomicznych.
Poznasz tajniki sztuki kelnerskiej, która jest nieodłączną częścią dynamicznej branży gastronomicznej.
Absolwent poznaje zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne techniki serwowania potraw i napojów. Opanowuje sztukę komunikacji, która pozwala mu dbać o zadowolenie klientów i budować trwałe relacje w branży. Jest gotowy do planowania i organizacji różnorodnych usług gastronomicznych, zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych okazji, od przygotowania menu po aranżację stołów i sal konsumpcyjnych. Wdrożenie nowoczesnych technologii do pracy w gastronomii umożliwia mu efektywną organizację działań oraz śledzenie najnowszych trendów w branży.
Po ukończeniu kierunku technika usług kelnerskich absolwent jest przygotowany do wykonywania szeregu zadań zawodowych.
elegancka i profesjonalna obsługa gości
sporządzanie potraw i napojów w części handlowo-usługowej zakładu gastronomicznego
organizacja pracy w restauracji lub innych placówkach gastronomicznych
rozliczanie usług kelnerskich i gastronomicznych
W całym cyklu kształcenia uczeń realizuje program praktyk zawodowych w wymiarze 8 tygodni (280 godzin) w podmiocie zapewniającym rzeczywiste warunki pracy właściwe dla nauczanego zawodu.
HGT.01. Wykonywanie usług kelnerskich
HGT.11. Organizacja usług gastronomicznych
W Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 zdobędziesz wszechstronną wiedzę i umiejętności konieczne do pracy w gastronomii.
Rekrutacja już trwa – dołącz do społeczności naszej szkoły!
© 2023 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie | Wszystkie prawa zastrzeżone.