Opanuj także umiejętności baristyczne i sommelierskie (doradca w zakresie win).
Zobacz film o zawodzie kelner!
Sprawdź jak wygląda nauka na tym kierunku oczami naszych uczniów.
Your consent is required to display this content from youtube - Privacy Settings
Do czego przygotowujemy?
Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie w zawodzie kelner jest przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych w zakresie kwalifikacji:
Będziesz przygotowany do:
sporządzania potraw i napojów w części handlowo-usługowej zakładu gastronomicznego
przygotowywania sal konsumpcyjnych do obsługi gości
wykonywania czynności związanych z obsługą gości
planowania i organizowania obsługi przyjęć okolicznościowych
sporządzania dokumentacji usług gastronomicznych
rozliczania usług kelnerskich i kosztów usług gastronomicznych
wykonywania czynności baristycznych
Najczęściej zadawane pytania
Czego nauczy się uczeń w ramach innowacji?
poznaje rodzaje i charakterystykę win oraz regionów winiarskich
uczy się dobierać wina do potraw
przygotuje się do profesjonalnego serwisu win
Jakie uczeń zdobędzie kwalifikacje?
HGT.01. Wykonywanie usług kelnerskich
W jakich miejscach uczeń znajdzie prace po szkole?
restauracje
hotele
pensjonaty
kawiarnie
puby
dyskoteki
promy
firmy cateringowe
instytucje związane z gastronomią
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy